Woning in heiloo, oud west

De woning maakt deel uit van een twee-onder-een-kap. Het bestemmingsplan gaf ruimte om de woning uit te breiden aan de de achterzijde, met een dak haaks op het bestaande dak.

Dat kost veel tuin, ontneemt de buren ongewenst de zon, is bouwkundig meer ingrijpend en dus kostbaarder en levert binnen minder ruimtewinst per toegevoegde inhoud.

Gelukkig heeft architect Koert Argeloo in overleg met de gemeente kunnen bereiken dat de uitbreiding aan de zijgevel mocht komen. De eigen vorm is doorgetrokken en na de bouw is nauwelijks zichtbaar dat er een uitbreiding heeft plaatsgevonden.

Het karakter van het huis is nog precies zoals het was. De nieuwe linker dakkapel is passend in het ritme van de bestaande dakkapellen.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen