Apotheek in Limmen

In Limmen heeft het voormalige gemeentehuis plaatsgemaakt voor een gezondheidscentrum.

Waar eens de raadsbesluiten werden genomen worden nu onder andere medicijnen verstrekt.

De voormalige raadszaal is een hoge rechthoekige ruimte. Niet echt heel spannend. Licht komt van de ramen onder de daklijst.

In het ontwerp is de balie naar achter geplaatst in de ruimte. De apotheek is makkelijk en goed af te sluiten en als eenmaal de rolluiken omhoog zijn loop je direct de ruimte in waar je ontvangen wordt door de fraaie balie.

Niet direct klantgebonden functies hebben een plaats gekregen op de verdieping. De architectuur van de nieuwe indeling staat los van de bestaande architectuur, maar zoek hem in kleine details toch op.

Vanuit de kolom aan de rechter voorzijde waaiert de verdieping de ruimte in. Voor bij de balie blijft het ruimtelijk en achterin kunnen functies gegeven worden aan de ruimten onder de breder wordende vloer.

De architectuur van de schuine vloer geeft apotheek Limmen een prettige spanning mee. Niet saai, niet overdreven, evenwichtig. Een ontwerp representatief voor Architectenburo Koert Argeloo.

De fraaie verlichting komt van Bas van der Laken uit Heiloo.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen