Koert Argeloo
Architect

 

Wat is er mooier dan je huis, interieur, kantoor, bedrijf of een deel ervan zelf te bouwen of verbouwen. Het proces van ontwerpen, bouwen en vervolgens het lange genieten. Dat lange genieten is het rendement van een goed ontwerp. Voor mij als architect is het ontwerp de leidraad. Voor de uitvoering van het ontwerp wordt vervolgens bepaald met welk bouwproces dit ontwerp op de meest efficiënte wijze kan worden gerealiseerd.

Een ontwerp is iets persoonlijks. Op weg naar het definitieve ontwerp daag ik u uit om ook eens anders te denken en van daaruit de juiste beslissing te nemen. Het ontwerp groeit naar iets dat van je zelf is. Een ontwerp als verzameling van ruimten, waarbij het verblijf in die afzonderlijke ruimten nooit mag gaan vervelen, waar je altijd weer verrast binnentreedt, ongeacht de functie van het totaal; een woning, een kantoor, een loungeruimte, een entree………

Een ontwerp is niet slechts een verzameling verschillende ruimten. Ruimten moeten met elkaar ‘communiceren’, de ruimten staan met elkaar in verbinding, elk met behoud van zijn eigen karakter. In elke ruimte afzonderlijk ervaar je het totale ontwerp weer anders. Elke ruimte levert op deze manier zijn eigen bijdrage aan het totaal.

Spelen met licht en zicht………. Op de foto’s zult u zien dat ontwerpen dan zowel ‘modern’ als ‘traditioneel’ kunnen zijn. Op deze website treft u foto’s van nieuwbouw, verbouw en interieurs. Wat ik laat zien in een kleine greep uit het totale werk dat naar mijn ontwerpen is gerealiseerd. Deze werken beschouw ik als representatief.